Drukke zomer voor FC Groningen: Chery, Botteghin en De Leeuw prioriteit
"Wat het voor gevolgen heeft voor de selectie?"

Drukke zomer voor FC Groningen: Chery, Botteghin en De Leeuw prioriteit

04-05-2015 17:25
2

FC Groningen won zondagavond de eerste prijs in de clubhistorie, maar de eindzege in de KNVB Beker heeft ook een keerzijde. Een groot aantal spelers staat in de belangstelling van andere clubs.

Groningen moet vrezen voor een zomers vertrek van Tjaronn Chery, Eric Botteghin en Michael de Leeuw, terwijl ook aan andere spelers wordt getrokken. Trainer Erwin van de Looi gaat waarschijnlijk een drukke periode tegemoet.

"Wat het voor gevolgen heeft voor de selectie? In de breedte zullen we iets moeten doen en we zullen ook moeten proberen spelers aan boord te houden. Met zes Europese wedstrijden verandert er bij een aantal jongens misschien ook wat", reageert hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Dat ik Chery, Botteghin en De Leeuw er graag bij wil houden, mag duidelijk zijn."

Van de Looi is ook over Albert Rusnák lovend. De Slowaakse technicus was in De Kuip de grote held met twee treffers. "Rusnák is een briljantje. In de halve finale maakte hij een doelpunt en nu scoorde hij twee keer."