'Magic Dick' grapt: Overal benadrukken dat hij de beste trainer ter wereld is
"Niet dat ik weet"

'Magic Dick' grapt: "Overal benadrukken dat hij de beste trainer ter wereld is"

04-05-2015 17:44

Dick Advocaat gaat spannende weken in met Sunderland. In de Premier League strijden liefst zeven clubs tegen degradatie en daar hoort de werkgever van de Nederlandse manager ondanks goede resultaten ook nog steeds bij.

Advocaat, die in Engeland door het leven gaat als 'Magic Dick', speelt in de laatste weken van het seizoen onder meer tegen kampioen Chelsea. José Mourinho staat erom bekend vaak een rekening te vereffenen met collega's.

Of de Nederlandse trainer ooit eens wat negatiefs over de Portugees heeft gezegd? "Niet dat ik weet", zegt hij lachend tegen het Algemeen Dagblad. "Misschien dat ik de laatste weken overal ga benadrukken dat hij de beste trainer ter wereld is. Alles om Sunderland in de Premier League te houden."

"Ik geniet van dit gevecht. Zo erg dat ik soms nog wel even mee zou willen doen. Ik hoorde die gasten voor de wedstrijd met elkaar praten over het feit dat ze pertinent niet willen degraderen. Of ze dat zaterdag in de rust weer deden? Nee joh, toen waren ze doodstil en luisterden ze naar mij."

Sunderland won zaterdag met 2-1 van Southampton en kwam daar Ronald Koeman tegen. "Dat was leuk natuurlijk, maar als je mij vraagt of het nu heel bijzonder was om als Nederlanders en goede bekenden tegenover elkaar te staan, zeg ik toch: nee. Ik was alleen maar met de die drie punten bezig. Al respecteer ik wat Ronald bij Southampton zo snel heeft neergezet."