Management Van der Vaart reageert op toenaderingspoging van Ajax
"Rafael staat open voor alles"

Management Van der Vaart reageert op toenaderingspoging van Ajax

04-05-2015 17:57
15

Ajax weet binnen twee weken of Rafael van der Vaart terugkomt naar Amsterdam. Dat meldt het management van de 32-jarige Heemskerker aan FOX Sports.

Ramon van der Vaart, de vader en zaakwaarnemer van de spelmaker, geeft Ajax binnen twee weken duidelijkheid. De Telegraaf schreef maandagochtend dat de club opnieuw een toenaderingspoging heeft gedaan. "Tussen Ajax en ons is tot nu toe een keer serieus contact geweest", wordt bevestigd.

"Rafael staat open voor alles, en dus ook open voor Ajax. Maar het hangt van veel dingen af", vervolgt Ramon van der Vaart. "Verder kan ik er nog niets over zeggen."

Ajax heeft goede hoop op de 109-voudig international, die een terugkeer als een serieuze optie ziet. In Amsterdam kan hij zijn bij Hamburger SV besmette blazoen oppoetsen, al liggen er ook gevaren op de loer. Ajax meldde zich vorig jaar ook al voor Van der Vaart, maar die stond daar toen niet voor open.

Opvallend genoeg liet hij zich onlangs opnieuw niet heel positief uit over een hereniging. "Ajax? Daar denk wel over na. Maar ik ben al een keer teruggekeerd naar een oude club van me, en dat is niet zo goed bevallen. Bovendien wil ik nog een paar jaar in het buitenland spelen. Waar, dat is voor mij ook nog een verrassing."