Tegenvaller heeft ook positieve kant: Hij wil nog een mooie transfer maken
"Ik verwacht dat hij zijn aflopende contract zal verlengen"

Tegenvaller heeft ook positieve kant: "Hij wil nog een mooie transfer maken"

04-05-2015 18:10

Excelsior moet het in de laatste twee wedstrijden van het seizoen stellen zonder Luigi Bruins. De middenvelder heeft al weken last van een ontstoken wond.

Die wond zit op de hiel en geneest niet voldoende. Omdat de vrees bestaat dat zijn achillespees bij extra belasting ontstoken raakt, is besloten dat het seizoen van Bruins erop zit. Dat is een streep door de rekening van Excelsior, dat nog twee cruciale competitieduels voor de boeg heeft.

Het wegvallen van Bruins is een aderlating, erkent Marinus Dijkhuizen. De trainer ziet echter ook positieve kanten. "Hij wil graag nog een mooie transfer maken, maar heeft zich in de tweede seizoenshelft door deze blessure niet echt in de picture kunnen spelen. Ik verwacht dat hij zijn aflopende contract zal verlengen. In eerdere gesprekken met Luigi heeft hij al aangegeven daar oren naar te hebben."

Excelsior heeft in de laatste fase van het seizoen nog alles om voor te spelen. Het hele seizoen bleven de Kralingers gevrijwaard van degradatiezorgen, maar met nog twee duels te gaan is de voorsprong op de gevaarlijke zone drie punten. Excelsior speelt nog tegen FC Utrecht (uit) en AZ (thuis).

Mocht Excelsior toch in de play-offs terechtkomen, dan zal Bruins ook die wedstrijden hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij moeten laten gaan.