Janmaat: Van dat doelpunt heb ik wel even wakker gelegen
Janmaat weet inmiddels hoe de voetbalwereld werkt

Janmaat: "Van dat doelpunt heb ik wel even wakker gelegen"

04-05-2015 20:58

Daryl Janmaat is inmiddels een bekend gezicht in de selectie van het Nederlands elftal. Na een succesvol WK in Brazilië werd de verdediger in de daaropvolgende EK-kwalificatie even mikpunt van kritiek.

In de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië leidde een fout van Janmaat de nederlaag van Oranje in (2-1). De verdediger kreeg vervolgens veel kritiek te verduren. "Af en toe probeer je de kritiek wel te relativeren, omdat het de week erna weer om kan slaan", vertelt hij daarover aan Omroep West. "Natuurlijk is het soms wel hard, dat kan ik niet ontkennen. Van dat doelpunt van Tsjechië heb ik wel even wakker gelegen."

"Maar goed, daarna moet je gewoon verder. Dan is het wel lekker om weer even in een nieuwe omgeving te komen", verwijst de Oranje-international naar zijn woonplaats Newcastle. "Of we het EK gaan halen? Ja, daar ga ik wel vanuit." Nederland staat momenteel op de derde plaats in de kwalificatiegroep. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink moet daardoor nog volop aan de bak om zich te plaatsen voor het EK in Frankrijk.