Madrileense sloper vol bewondering: Ik leer van hem, als voetballer en als mens
Pepe klaar voor duels met Argentijnse goalgetter

Madrileense sloper vol bewondering: "Ik leer van hem, als voetballer en als mens"

04-05-2015 21:40

Nog niet zo gek lang geleden was verdediger Pepe van Real Madrid vooral berucht om zijn nogal drieste speelwijze, die hem in zijn loopbaan vele kaarten kostte. De 32-jarige Portugees is dit seizoen echter nog niet uit het veld gestuurd.

Dinsdagavond wacht hem in Turijn in de eerste wedsrijd tegen Juventus in de halve finales van de Champions League weer een nieuwe uitdaging. Met zoveel mogelijk sportieve middelen moet hij de temperamentvolle Argentijnse aanvaller Carlos Tévez in toom zien te houden. "Hij is een topspeler, die vecht voor elke bal en veel duels aangaat op het veld. Daar houd ik persoonlijk wel van'', zei Pepe maandag met een veelbetekenende glimlach.

Hij zwaaide zijn trainer Carlo Ancelotti alle lof toe voor zijn 'nettere' manier van spelen. "Het is een voorrecht om met hem elke dag te mogen werken. Hij weet precies wat een speler nodig heeft. Ik leer veel van hem, als voetballer en als mens.'' Onder Ancelotti won Real vorig seizoen voor de tiende keer in de clubhistorie de Champions League.