Van der Vaart-kamp 'ziet veel voordelen': Ajax is een serieuze optie
"Daar ligt zijn volledige focus op"

Van der Vaart-kamp 'ziet veel voordelen': "Ajax is een serieuze optie"

05-05-2015 07:03
10

De terugkeer van Rafael van der Vaart bij Ajax lijkt steeds dichterbij te komen. Ajax geldt namelijk als een 'serieuze optie' voor de aanvallende middenvelder, die bij Hamburger SV een aflopend contract heeft.

"Rafael geeft aan dat Ajax een serieuze optie is", vertelt Robert Geerlings, de zaakwaarnemer van de voetballer, in De Telegraaf. Ajax heeft zich inmiddels bij het management van Van der Vaart gemeld in de hoop de transfervrije oud-Ajacied terug te halen naar Amsterdam."Maar op dit moment is hij maar met één ding bezig: HSV behoeden voor degradatie. Daar ligt zijn volledige focus op", benadrukt Geerlings in het dagblad.

Het enige probleem dat zich kan voordoen: het immense verschil tussen het salaris dat Van der Vaart bij Ajax en elders kan krijgen. Ook qua contractduur kan Ajax 'minder bieden'. Desondanks zocht Ajax toenadering en daardoor is ook het kamp-Van der Vaart aan het denken geslagen. Vooral omdat Ajax aangaf dat de speler zich dan weer in de kijker bij Oranje kan spelen, waarna een lucratief avontuur alsnog tot de mogelijkheden behoort. Volgens de krant biedt een terugkeer naar Ajax 'veel voordelen' voor de Van der Vaart.