'Groningen koopt nieuwe diamant voor drie ton': Dubbel en dwars terugbetaald
Groningen behaalt grote successen

'Groningen koopt nieuwe diamant voor drie ton': "Dubbel en dwars terugbetaald"

05-05-2015 07:17
6

Het kan heel goed zijn dat FC Groningen zijn oogappel Tjaronn Chery na dit seizoen ziet vertrekken. De aanvallende middenvelder werd afgelopen winter al nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord. Maar zijn opvolger staat klaar: Albert Rusnak.

Hans Nijland, directeur van Groningen, is dan ook realistisch. "Wij houden serieus rekening met een vertrek van Chery en zijn tot een bepaald niveau bereid om daar medewerking aan te verlenen", aldus de beleidsbepaler in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Rusnak werd in de winter 'uit voorzorg' voor drie ton gehaald van Manchester City. Hij wordt gezien als de opvolger van Chery, maar speelt nu samen met de aanvallende middenvelder. Rusnak was de grote man in de bekerfinale tegen PEC Zwolle; hij scoorde tweemaal in een rol als verkapte linksbuiten.

Groningen ziet voor Rusnak een centrale rol weggelegd, de Slowaak moet de nieuwe diamant worden. "Hij heeft zijn transfervergoeding dubbel en dwars terugbetaald. Met name door de verkoop van Filip Kostic schrijven we dit jaar stevige zwarte cijfers", kijkt Nijland terug op de transfer van Kostic voor circa zes miljoen.