'Slechter zou zijn als hij zegt: hier heb je een zak geld met een paar miljoen'
"We nemen de weg der geleidelijkheid"

'Slechter zou zijn als hij zegt: hier heb je een zak geld met een paar miljoen'

05-05-2015 08:07
1

ADO Den Haag is niet van plan om te hoog van de toren te blazen, ondanks het feit dat de nieuwe Chinese eigenaar Hui Wang meermaals aangaf de top van de Eredivisie te willen bestormen.

Interim-directeur Jan Willem Wigt tempert de verwachtingen en gaat werken met een begroting van veertien miljoen. "Binnen de club bespreken we nog wel andere scenario's naast de huidige begroting", aldus de beleidsbepaler in het Algemeen Dagblad. "Voorbeeld: voor een negende plek hebben we investering x nodig. Daar zijn we nu druk mee bezig. Dan is het aan meneer Wang om te beslissen of hij die investering ziet zitten."

ADO is dus niet van plan de top met grof geweld te bestormen. "Het zou in mijn ogen slechter zijn als Wang zegt: hier heb je een zak geld met een paar miljoen en zoek het maar uit. We nemen de weg der geleidelijkheid. Dat is ook het beste. Je kunt hier namelijk niet opeens een speler neerzetten die twee miljoen euro verdient. Dan krijg je scheve verhoudingen in de selectie."

Heeft Wang al invloed gehad? "In de winterstop zijn Aleksandr Iakovenko en Wilson Eduardo aangetrokken. Dat heeft qua concurrentie veel gedaan met de spelersgroep. In de oude situatie had ik nog maar moeten zien of dat soort spelers waren gekomen. Dat is gebeurd na een eerste investering van Wang", aldus Wigt over de investering van anderhalf miljoen euro.