Groningen hoort kassa rinkelen: Die gaat richting de 20 miljoen
"Er komt geld vrij als Chery bijvoorbeeld weggaat"

Groningen hoort kassa rinkelen: "Die gaat richting de 20 miljoen"

05-05-2015 08:32
3

Bekerwinnaar FC Groningen gaat geen gekke dingen doen. De noorderlingen blijven nuchter, ondanks het geld dat hun kant op komt na bekerwinst en kwalificatie voor de groepsfase voor de Europa League.

Niet alleen ontvangt Groningen een bekerpremie, maar ook een bedrag van 2,3 miljoen als startgeld van de Europa League. Daarnaast verwacht De Telegraaf dat de drie groepsduels, die thuis worden gespeeld, uitverkocht raken. Ook dat levert een flinke som extra geld op, bovenop de begroting van zeventien miljoen euro. "Die gaat richting de 20 miljoen", wijst algemeen directeur Hans Nijland naar de Groningse begroting.

Wedden

Meer odds

"Maar dit is een incidentele injectie. Als je volgend jaar onverhoopt geen Europees voetbal haalt, ga je wellicht weer net zo hard terug in begroting", weet de directeur als geen ander. Vandaar dat Groningen geen grote aankopen gaat doen. Wel hoopt de club Tjaronn Chery, Eric Botteghin en Michael de Leeuw langer te binden om in Europees verband wat voor te stellen.

"Voor iedereen die denkt dat dit geld allemaal geïnvesteerd gaat worden in spelers: dat kan niet. We kijken voortdurend rond, maar gaan niet ineens anders doen dan we vorige week voor ogen hadden. Er komt geld vrij als Chery bijvoorbeeld weggaat, maar daar moeten we het dan mee doen", besluit Nijland het betoog.