'Ajax-target van bijna twee meter en 94 kilo gewild: nieuwe club in lang rijtje'
Negentien jaar, 1.96m lang en 94 kilo

'Ajax-target van bijna twee meter en 94 kilo gewild: nieuwe club in lang rijtje'

05-05-2015 08:46
7

Ajax-doelwit Obbi Oulare van Club Brugge heeft zich in de kijker gespeeld bij een groot aantal mooie clubs. Onder meer Tottenham Hotspur heeft belangstelling in de 'nieuwe Benteke', zoals hij in de Engelse pers wordt omgeschreven.

Spurs is de meest recente club die zich voegt in het lange rijtje met geïnteresseerde clubs. Ook Manchester United, Everton, Sunderland, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en dus Ajax hebben Oulare naar verluidt op de radar staan. Dat melden diverse Engelse boulevardmedia.

Oulare liet dit seizoen een grootse indruk achter op de aanwezige scouts, ondanks het feit dat hij niet eens wekelijks speelt. Tottenham heeft de aanvaller volgens de tabloids bekeken in de duels van Club Brugge met Charleroi en Standard Luik.

Door zijn bouw, Oulare lijkt daarin op Benteke, is hij de gedroomde spits van veel clubs. Het doelwit van Ajax is negentien jaar, 1.96m en weegt 94 kilo. Dit seizoen maakte hij in zeventien competitieduels drie doelpunten. Vijfmaal speelde hij in de basis, twaalf keer kwam Oulare in het veld als invaller. In totaal maakte de spits 595 minuten.