Succestrainer haalt gram: Heel knap dat sommige mensen dat op televisie roepen
"De meest succesvolle trainer uit onze clubgeschiedenis"

Succestrainer haalt gram: "Heel knap dat sommige mensen dat op televisie roepen"

05-05-2015 09:49
8

Erwin van de Looi kan niet meer stuk in Groningen, na het bekersucces met FC Groningen. De oefenmeester wordt door Hans Nijland, directeur van de noorderlingen, betiteld als 'meest succesvolle trainer ooit'.

Na het veiligstellen van Europees voetbal, vorig seizoen, leidde Van de Looi zijn ploeg ditmaal naar bekerwinst én plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. "En dus kun je stellen dat Erwin nu al de meest succesvolle trainer is uit onze clubgeschiedenis. Ik heb veel bewondering voor hem. Erwin is de rust zelve, ook toen de resultaten een periode tegenvielen. En nu we de beker hebben gewonnen, loopt hij niet voorop in de polonaise. Dat zegt iets over zijn evenwichtige karakter", vertelt Nijland in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Ik ben - ook in mindere tijden - mezelf gebleven en heb mijn werk goed kunnen doen", meent Van de Looi, die werd bestempeld als 'saai'. "Heel knap dat sommige mensen dat op televisie roepen, zonder dat ze me ooit hebben gesproken. Ik vind mijn relatie met collega's en spelers het belangrijkste. Vorig jaar maakten jongens als Zivkovic, Kostic en Bizot een goede ontwikkeling door. Dit seizoen geldt dat voor bijvoorbeeld Chery, Mahi, Botteghin en Padt. Dan doen wij toch iets goed."