Titelstrijd van 2007 speelt ineens op: 'Daar hebben ze nog iets te goed'
Maaskant blikt vooruit op laatste twee duels

Titelstrijd van 2007 speelt ineens op: 'Daar hebben ze nog iets te goed'

05-05-2015 10:07
3

Robert Maaskant denkt dat NAC Breda zich nog altijd rechtstreeks kan handhaven. De trainer staat met de club nog drie punten achter op Excelsior, dat momenteel op de veilige vijftiende plaats staat.

NAC Breda speelt nog uit tegen AZ en thuis tegen FC Groningen. "Maar één zege en een gelijkspel kan ook al genoeg zijn. Wij moeten sowieso winnen van Groningen. Afhankelijk van de stand bij Excelsior, kunnen wij bij AZ misschien genoegen nemen met een punt", zegt Maaskant in gesprek met BN DeStem.

Excelsior speelt nog tegen FC Utrecht en AZ. In de laatste zeven wedstrijden haalde de ploeg bovendien slechts twee punten. "Analyseer hun spel en bekijk de resultaten van de laatste weken. Ik verwacht niet dat Excelsior zomaar een wedstrijd gaat winnen. Het verschil is dat ze nu móeten", vervolgt Maaskant.

"Dat wordt lastig zat voor Excelsior, omdat het een typische counterploeg is. Ik zie ze zondag bij Utrecht niet winnen. De laatste wedstrijd spelen ze thuis tegen AZ. En volgens mij heeft AZ daar nog een rekening openstaan", besluit de keuzeheer, daarmee refererend aan 2007, toen AZ bij Excelsior de titel verspeelde.