Schreuder wordt geholpen: Je hebt daar als trainer nul invloed op
Van de Looi springt in de bres voor Schreuder

Schreuder wordt geholpen: "Je hebt daar als trainer nul invloed op"

05-05-2015 11:08
1

Erwin van de Looi was lang niet altijd onomstreden bij FC Groningen. De keuzeheer won weliswaar de KNVB beker, maar zou anders op de ranglijst nog niet zeker zijn van de play-offs om Europees voetbal.

Volgens de trainer van de Groningers zat hij in hetzelfde schuitje als Alfred Schreuder bij FC Twente. Van hem wordt geen spaan heel gelaten. "Als de resultaten even wat minder zijn, wordt er snel naar de trainer gewezen. Natuurlijk is het niet leuk als dat soort dingen geroepen worden, maar het hoort ook bij het vak van trainer", citeert Twentefans hem uit het Dagblad van het Noorden.

"Daar moet je maar mee omgaan. Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij. Kijk maar wat er allemaal gebeurt bij FC Twente. De nuance is soms heel ver te zoeken. Maar je hebt daar als trainer nul invloed op", vervolgt Van de Looi, die zijn energie steekt in zaken waar hij wel invloed op heeft. Bijvoorbeeld een zo duidelijk mogelijk spelplan uitwerken. "Zo hebben we gewerkt en zo hebben we vorig seizoen ook gewerkt."