In het kort: schoonmaak Utrecht eist slachtoffer, Ronaldo weer even de beste

In het kort: schoonmaak Utrecht eist slachtoffer, Ronaldo weer even de beste

05-05-2015 23:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Slachtoffer schoonmaak Utrecht
FC Utrecht gaat niet verder met Harry van den Ham, de assistent-trainer van Rob Alflen. Dat meldt RTV Rijnmond. Eerder kondigde Alflen zijn vertrek bij de Domstedelingen al aan. Van den Ham stond vanaf het begin van dit seizoen onder contract bij de club, die een andere weg in wil slaan en een schoonmaak lijkt te houden. Jean-Paul de Jong is, naast hoofdtrainer en technisch manager Erik ten Hag, de beoogde nieuwe (assistent-)trainer.

Wedden

Meer odds

Ronaldo weer even de beste
Cristiano Ronaldo scoorde dinsdagavond eenmaal voor Real Madrid in de door zijn ploeg verloren uitwedstrijd tegen Juventus (2-1) in de halve finale van de Champions League. Hij kwam met die treffer alleen aan de leiding in het klassement voor topschutters van het toernooi voor beste clubteams van Europa. Ronaldo heeft nu 76 keer gescoord in de Champions League. Lionel Messi staat tweede met een totaal van 75 doelpunten. De Argentijn speelt woensdagavond met FC Barcelona tegen Bayern München. De Spanjaard Rául staat derde met 75 treffers. Ruud van Nistelrooij reikte tot 56 doelpunten in de Champions League, op dit moment nog goed voor een vierde klassering.

De Vrij weer terug
Stefan de Vrij sluit woensdag aan bij de groepstraining van SS Lazio. De centrale verdediger blesseerde onlangs zijn knie, maar is daarvan voldoende hersteld. De verstuiking heeft enkele weken gekost. Lazio speelt zondag tegen Internazionale, een duel dat gewonnen moet worden in strijd om plek twee, die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League.

Sparta vestigt hoop op NEC
Een opvallend bericht, via RTV Rijnmond. Fans van Sparta Rotterdam hebben NEC Nijmegen-aanvoerder Rens van Eijden een voorstel gedaan. Als hij zorgt dat NEC vrijdag van VVV-Venlo wint, krijgt Van Eijden een ontbijtje, bezorgd door de supporters van Sparta. Bij een zege van NEC op VVV bereikt Sparta namelijk de Jupiler Play-Offs. Ook bij winst van Sparta op De Graafschap is de Kasteelclub verzekerd van deelname aan de nacompetitie.

 

Oscar mist Copa
Oscar kan volgende maand niet met de nationale voetbalploeg van Brazilië op de Copa America uitkomen. Dat vertelde Dunga, de bondscoach van de Goddelijke Kanaries dinsdag bij de bekendmaking van zijn selectie. "Hij is bij Chelsea geblesseerd geraakt op de training'', vertelde Dunga. "Ze hebben mij verteld dat hij tijd nodig heeft om te herstellen. Na de Copa America begint het kwalificatietoernooi voor het WK. Laat hem dan maar fit zijn.''

De selectie van Brazilië telt weinig verrassingen. Thiago Silva en Marcelo zijn er gewoon weer bij, net als oud-PSV'er Diego Tardelli. Ook Robinho heeft een uitnodiging ontvangen. Brazilië opent de Copa America in Chili op 14 juni met een wedstrijd tegen Peru. Daarna volgen groepswedstrijden tegen Colombia en Venezuela.

Afscheid Moisander

Ajax zal komend weekend afscheid nemen van Niklas Moisander, meldt het Algemeen Dagblad. Dat gebeurt na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, zondag tegen SC Cambuur. De Finse verdediger heeft dan drie seizoenen voor Ajax gespeeld. Hij zette eerder al zijn handtekening bij het Italiaanse Sampdoria. Met Ajax werd Moisander twee keer kampioen.

PSV denkt aan de fans
PSV houdt rekening met haar fans. Komende vrijdag zal de kampioensploeg van Phillip Cocu een open training afwerken in het Philips Stadion. Vanwege de meivakantie worden er volgens het Eindhovens Dagblad duizenden fans verwacht. Zondag speelt PSV voor het laatst dit seizoen thuis als Heracles Almelo op bezoek komt. Een week later wacht nog de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Gözübüyük terug
Serdar Gözübüyük keert komend weekend terug in de Eredivisie. Hij heeft de leiding over FC Twente-FC Dordrecht. De scheidsrechter werd ruim twee weken geleden in verband gebracht met matchfixing en mocht daarna even uitblazen van de KNVB. De voetbalbond staat vierkant achter de scheidsrechter, wiens naam door Paul R. werd genoemd. Rooie Paul is vorige week vrijgesproken als verdachte van matchfixing.

Mathieu mist eerste duel met Bayern
FC Barcelona moet het woensdag tijdens het eerste duel met Bayern München in de halve finale van de Champions League stellen zonder Jérémy Mathieu. De Franse verdediger heeft last van de achillespees in zijn rechterbeen. Trainer Luis Enrique beschikt verder over een volledig fitte selectie. Mathieu deed zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Córdoba het laatste half uur mee, als vervanger van Javier Mascherano. De Fransman kon vier van de acht doelpunten meevieren op het veld (0-8). De Franse international zal woensdag in Camp Nou moeten toekijken tijdens de eerste confrontatie met Bayern München. Mogelijk is Mathieu wel op tijd hersteld voor de return, volgende week dinsdag in München.

Domper voor NAC Breda
NAC Breda hoeft voorlopig niet op Erik Falkenburg te rekenen. De aanvaller is herstellende van een gebroken middenvoetsbeentje, maar dat gaat trager dan verwacht. De voet van Falkenburg moet nog vier weken in het gips. Bij een normaal genezingsproces had hij nog in de eventuele play-offs om promotie/degradatie kunnen meespelen, maar dat is niet meer haalbaar. Falkenburg liep de kwetsuur begin april op, tijdens de warming-up voor het uitduel met sc Heerenveen. Met nog twee duels te spelen staat NAC zestiende. Die plek betekent aan het eind van het seizoen deelname aan de zo gevreesde play-offs. Het verschil met nummer vijftien Excelsior is drie punten, maar het doelsaldo van Excelsior is veel beter.

Jeugdinternational langer bij Atlético
Atlético Madrid heeft de Spaanse middenvelder Saúl Ñiguez beloond voor zijn doorbraak in het eerste elftal. Het contract van de twintigjarige jeugdinternational is dinsdag verlengd tot de zomer van 2020. Saúl komt dit seizoen regelmatig in actie voor de Spaanse kampioen, zowel in de Primera División als in de Champions League. In 32 wedstrijden maakte de aanvoerder van Jong Spanje vier doelpunten.

Lewandowski mee naar Barcelona
Robert Lewandowski kan woensdag voor Bayern München in actie komen in het Champions Leagueduel met FC Barcelona. De spits, die herstellende is van een kaak- en neusbreuk, is opgenomen in de selectie die dinsdag afreist naar Catalonië. Bayern ging er lang vanuit dat Lewandowski het eerste duel in de halve eindstrijd moest missen. De Pool kwam vorige week hard in botsing met doelman Mitchell Langerak van Borussia Dortmund. Hij liep daarbij ook een hersenschudding op. De aanvaller trainde maandag met een masker mee. Als de spits woensdag meespeelt, zal hij zo goed als zeker ook met een masker op spelen.