'Isco van FC Utrecht' realistisch: Daar praat je wel met mensen over
Ramselaar wil 'flow' vasthouden

'Isco van FC Utrecht' realistisch: "Daar praat je wel met mensen over"

05-05-2015 13:00

Voor de achttienjarige Bart Ramselaar van FC Utrecht had het seizoen nog wel even mogen duren. De middenvelder heeft inmiddels drie optredens in de Eredivisie op de teller staan en kijkt uit naar de laatste twee duels van dit seizoen.

De beloftevolle speler typeert zichzelf als een creatieve middenvelder en stipt Isco van Real Madrid aan als voorbeeld. "Ik probeer dingen te creëren; acties te maken, te dribbelen, de beslissende pass te geven. Aan de bal mijn ding te doen", zegt Ramselaar op de clubsite van FC Utrecht.

De beslissende pass kwam er dit seizoen al snel. Tegen Go Ahead Eagles zette hij Sébastien Haller vrij voor de doelman. "Ik zag Rubio (Rubin, red.) de hoek ingaan, maar tegelijkertijd ging Sébastien diep. De centrale verdedigers stonden naast elkaar, niet achter elkaar. Dus ik dacht: ik stuur hem weg. Die bal viel goed en Sébastien maakte het natuurlijk mooi af. Aan die bal ben ik nog wel een aantal keer herinnerd, ja."

Realistisch is de jonge Ramselaar wel. "Ik heb natuurlijk wel twee overwinningen meegemaakt, nog geen tegenslag gehad. Nu is het allemaal leuk en fantastisch, maar je moet je ook voorbereiden op mindere dagen. Daar praat je wel met mensen over. Nu zitten we in een flow, maar het is niet altijd omhoog."