'Mislukt avontuur Amrabat definitief ten einde; club betaalt 3,5 miljoen'
Málaga is bereid om 3,5 miljoen euro te betalen voor aanvaller

'Mislukt avontuur Amrabat definitief ten einde; club betaalt 3,5 miljoen'

05-05-2015 15:24

Nordin Amrabat verlaat Galatasaray definitief voor Málaga. De 28-jarige aanvaller werd al enige tijd gehuurd door de Spaanse club, die inmiddels besloten heeft om de optie in het huurcontract defintief te lichten. Málaga betaalt 3,5 miljoen euro.

Dat meldt Voetbal International. Het was lang onzeker of de oud-speler van onder meer PSV en Kayserispor in Spanje zou kunnen blijven. Málaga heeft het niet al te breed en liet Galatasaray eerder weten dat het de gevraagde transfersom voor Amrabat niet op kon hoesten. Omdat er dankzij een nieuwe wet een aangepaste herverdeling van de tv-inkomsten voor Spaanse voetbalclubs plaatsvindt, hebben de Andalusiërs inmiddels wél een bedrag klaar liggen voor de vleugelspits.

Amrabat tekende in 2012 een vijfjarig contract bij Galatasaray, maar kwam bij de Turkse topclub weinig aan spelen toe. De international van Marokko werd in januari 2014 voor anderhalf jaar verhuurd aan Málaga. Amrabat moet zelf nog tot overeenstemming komen met de Spanjaarden. Mocht het niet tot een definitieve transfer komen, dan zitten er naar verluidt ook nog enkele clubs uit de Premier League voor hem op het vinkentouw.