'Kwartet Nederlanders onder druk bij club in crisis; achterban intimideert spelers'
Eigen fans keren zich steeds meer tegen club in crisis

'Kwartet Nederlanders onder druk bij club in crisis; achterban intimideert spelers'

05-05-2015 17:37
3

Acht nederlagen op rij hebben er voor gezorgd dat Newcastle United inmiddels in een degradatiestrijd verwikkeld is geraakt. De gemoederen op St. James' Park lopen hoog op. Fans van The Magpies keren zich tegen de clubleiding en het elftal.

The Telegraph schrijft dat het inmiddels zo erg is gesteld, dat een aantal spelers van de club met tegenzin in eigen stadion wedstrijden speelt – zó vijandig zouden zij de sfeer ervaren. Volgens bronnen hebben vrienden en familie van een handvol spelers zelfs te horen gekregen dat het beter is als zij niet meer naar St. James' Park afreizen op wedstrijddagen.

Wedden

Meer odds

De fans van Newcastle protesteren al langer tegen de gang van zaken bij hun club. Eigenaar Mike Ashley zou er een potje van maken, met de aanstelling van manager John Carver als meest recente blunder. Carver volgde in januari de naar Crystal Palace vertrokken Alan Pardew op. De trainer werd in het laatste thuisduel met Swansea City uitgejoeld door de eigen aanhang. Na acht nederlagen in de laatste acht competitieduels is de ploeg van Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats in de Premier League.