Als Ajax mij wel een aanbieding had gedaan, had ik erover nagedacht
Moisander neemt afscheid van de Amsterdammers

"Als Ajax mij wel een aanbieding had gedaan, had ik erover nagedacht"

05-05-2015 19:33
2

Niklas Moisander vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. De Finse verdediger blikt met een goed gevoel terug op zijn periode in Amsterdam en zal zondag worden uitgezwaaid na de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Moisander beschikte bij Ajax over een aflopend contract, die niet verlengd werd. De Fin kan daardoor transfervrij overstappen naar Sampdoria. "Het was een hele grote eer voor mij om aanvoerder te zijn", vertelt hij aan Ajax TV. "Het was wel een beetje raar om vorig jaar aanvoerder te zijn, omdat mijn contract afliep. Dat was af en toe wel een beetje lastig. Ik had het gevoel dat ik heel belangrijk voor het team was, maar ik wist wel dat ik weg mocht van de club. Dat was af en toe wel moeilijk, maar ik heb altijd mijn best gedaan."

Moisander begrijpt de keuze van de clubleiding om niet te verlengen. "Ik denk dat het met de filosofie van Ajax te maken heeft. Na mij komen weer heel veel talenten. Ik word dertig, dus het is een mooi moment voor mij om te vertrekken. Als ze mij een aanbieding hadden gedaan, had ik daar wel over nagedacht. Maar een teleurstelling was het niet, want zoals ik al zei: ik vind het wel logisch."