Hoofd van dure aanwinst loopt over: 'Engelse clubs willen hem uit lijden verlossen'
Middenvelder van PSG wil het EK in Frankrijk absoluut niet missen

Hoofd van dure aanwinst loopt over: 'Engelse clubs willen hem uit lijden verlossen'

05-05-2015 20:21

Yohan Cabaye maakte in 2014 een miljoenentransfer van Newcastle United naar Paris Saint-Germain. De middenvelder is er sindsdien echter niet in geslaagd om uit te groeien tot een vaste waarde bij de Franse topclub. Cabaye twijfelt nu over zijn sportieve toekomst.

De 29-jarige controleur stond dit seizoen slechts elf keer in de basis bij PSG en is bang dat hij bij te weinig speeltijd buiten de boot valt bij de nationale selectie. Het EK vindt in de zomer van 2016 plaats in Frankrijk en Cabaye wil dat toernooi onder geen beding missen. Eerder vond er al een gesprek plaats met bondscoach Didier Deschamps over de situatie; Cabaye zal deze zomer opnieuw met de oefenmeester van Les Blues om de tafel zitten om zijn sportieve toekomst te bespreken.

"Het is een belangrijke periode in mijn loopbaan", onthulde Cabaye zondag tegenover Canal +. "Ik heb nog nooit in deze situatie gezeten. Natuurlijk moet ik het accepteren, maar ik doe er ook alles aan om het te veranderen. Ik moet en zal aanwezig zijn tijdens het EK. Ik zal binnenkort een gesprek inplannen met de bondscoach en mijn zaakwaarnemers om samen te kijken naar wat het beste is voor mij." Cabaye zou in de belangstelling staan van zowel Arsenal als Tottenham Hotspur.