Van Dijk aast op 'niveau hoger': 'Dit is geen Bundesliga of Premier League'
"Dat heb ik nooit gezegd en is verkeerd uitgelegd"

Van Dijk aast op 'niveau hoger': 'Dit is geen Bundesliga of Premier League'

05-05-2015 21:35
4

Virgil van Dijk werd afgelopen weekeinde met Celtic kampioen van Schotland. Zonder zelf te spelen. En dus is het groot feest in Schotland. "Ik denk niet dat er veel getraind gaat worden", lacht Van Dijk, die wordt begeerd door enkele Premier League-clubs. Onder meer Sunderland en Crystal Palace zouden interesse hebben,

Van Dijk vierde het kampioenschap bij kameraad en ploeggenoot John Guidetti. "Met mijn vriendin, die kleine en nog wat vrienden. Gezellig met z'n allen. Doen we vaker, bij hem of bij mij. Beelden van Dundee United - Aberdeen hadden we niet. We moesten het dus heel ouderwets via teletekst vernemen", aldus de speler in het Algemeen Dagblad.

In de zomer lonkte al een transfer voor de verdediger, die wordt gevolgd door Engelse clubs. Wilde Van Dijk afgelopen zomer al weg? "Dat heb ik nooit gezegd en is verkeerd uitgelegd. Door die transferperikelen kwam er wel extra druk", stelt de achterhoedespeler. En hoe nu verder? "Ik concentreer me op het heden. Kijk, Schotland is natuurlijk geen Bundesliga of Premier League. Iedere voetballer, ook ik, is benieuwd of hij het op een hoger niveau ook kan laten zien. Dat vertrouwen heb ik wel in mezelf, maar bij Celtic ben ik zeker niet uitgeleerd, zeker niet met de Europese wedstrijden."