'Naakte held' van Groningen mikpunt van fluitconcerten: Persoonlijk geen wrok
"Man, wat hebben wij een geweldig feest gehad"

'Naakte held' van Groningen mikpunt van fluitconcerten: "Persoonlijk geen wrok"

05-05-2015 22:14
1

Jarchinio Antonia was zondag één van de twee grote, kleine mannen van FC Groningen. Hij leidde zijn ploeg, samen met Albert Rusnak die twee keer scoorde, naar bekerwinst. In de finale werd met 2-0 van PEC Zwolle gewonnen.

"Man, wat hebben wij een geweldig feest gehad. Ik heb met Go Ahead Eagles na promotie en handhaving leuke avonden beleefd, maar dit was echt niet normaal. We werden in de stad als helden ontvangen. Waar je ook kwam en wie je ook zag, iedereen sprak je aan. Ik was nogal moe bij de lunch, alleen: als je 's avonds de stad in wilt, moet je de volgende dag ook een man zijn", weet Antonia te vertellen in het Algemeen Dagblad. De speler verkondigde al dat hij naakt door de Groningse straten zou rennen.

Hij had het al even over Eagles, nota bene aartsrivaal van PEC. En dat wist de aanhang van de Zwollenaren ook. Een fluitconcert volgde bij de entree van Antonia, die als invaller werd gebracht. "Dat vond ik alleen maar mooi. Ik ben een Eagle, maar heb persoonlijk geen wrok tegen PEC. Ze hebben een goede ploeg, die afgelopen jaren mooie successen heeft behaald en de trainer vind ik een hartstikke fijne vent. Of die fluitconcerten me extra motiveerden? Nee, hoor. Ik wilde gewoon voor mijn team het verschil maken. Prachtig als het dan ook nog lukt."