Sensatie in Turijn: titelhouder Real krijgt lesje van kampioen én Madrileen
Real moet nederlaag wegpoetsen

05-05-2015 22:36
5

Juventus heeft dinsdagavond de eerste ontmoeting met Real Madrid in de halve finale van de Champions League winnend afgesloten. Volgende week woensdag zal in stadion Santiago Bernabéu in de Spaanse hoofdstad blijken of de club uit Turijn de voorsprong van 2-1 kan verdedigen en een ticket voor de finale in Berlijn weet te bemachtigen.

De Oude Dame uit Turijn swingde vooral in de openingsfase, toen het ook terecht op voorsprong kwam. Real Madrid herstelde zich na een klein half uur van de slechte start en kreeg de wedstrijd steeds beter in handen. Een domme overtreding van Daniel Carvajal op Carlos Tévez leidde echter de tweede treffer van de thuisploeg in. De Argentijn eist de strafschop op en maakte vanaf elf meter geen fout.

Uitgerekend Álvaro Morata schoot Juventus na negen minuten op voorsprong. De Spanjaard, geboren in Madrid, verruilde afgelopen zomer Real voor zijn huidige club uit Turijn omdat hij nauwelijks perspectief meer zag op speeltijd. Hij had de bal voor het intikken nadat doelman Iker Casillas een schot van Carlos Tévez onvoldoende verwerkte. De voorsprong van de thuisploeg was verdiend. Juventus won in de openingsfase de meeste duels en Real leed vooral op het middenveld ongewoon veel balverlies.

Maar als het even niet loopt bij de titelverdediger in de Champions League, dan is daar nog altijd Cristiano Ronaldo. De Portugees bekroonde in de 27e minuut de eerste fatsoenlijke aanval van zijn ploeg met de gelijkmaker: 1-1. Het was alweer de negende treffer van Ronaldo dit seizoen in het toernooi voor de beste clubteams van Europa. Hij mag zich in ieder geval voor een dagje topschutter aller tijden in de Champions League noemen. Ronaldo heeft nu 76 keer doel getroffen, eenmaal meer dan Lionel Messi die woensdagavond met FC Barcelona tegen Bayern München voetbalt.

De gelijkmaker deed Real zichtbaar goed. De formatie kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle en kwam even voor rust bijna op voorsprong. James Rodríguez, die de treffer van Ronaldo fraai voorbereidde, kopte in kansrijke positie snoeihard op de lat. Juventus, spelend zonder de geblesseerde Paul Pogba, had het ook in het begin van de tweede helft lastig tegen Real. Toch kwam de thuisploeg na 58 minuten voor de tweede keer op voorsprong. Daniel Carvajal werkte Tévez in het strafschopgebied onnodig tegen de grond en zag de Argentijn zelf de penalty opeisen en benutten. (ANP)

STUNTPLOEG! Juventus zet titelhouder Real te kijk!