Belangrijkste transferdoelwit voor zilverwaar gesignaleerd in Eredivisie: 3 mei...
"Toch was deze belevenis een andere"

Belangrijkste transferdoelwit voor zilverwaar gesignaleerd in Eredivisie: "3 mei..."

05-05-2015 23:45
1

Martijn van der Laan heeft een bijzonder verhaal. De speler van FC Groningen, voorheen verdediger bij SC Cambuur, is namelijk een ware prijzenpakker. In twee jaar tijd werd hij kampioen én won hij de beker. Tot twee keer toe op 3 mei. Toeval?

Groningen won zondag van PEC in de finale om de KNVB Beker. Het was 3 mei. Op dezelfde datum in 2013 werd Van der Laan met Cambuur kampioen in de Jupiler League. "Ik had er bij stil gestaan", zegt de speler, die op 6 mei - evenals in 2013 - een groot feest mag vieren met Groningen, in het Friesch Dagblad. "Weer 3 mei. Bizar, eigenlijk. Het viel meer mensen op, want ik ben er wel aan herinnerd."

Clubs die prijzen willen pakken, weten wat hen te doen staat: Van der Laan halen en zorgen dat er op 3 mei een 'finale' op de rol staat. "Toch was deze belevenis een andere dan toen we de titel wonnen met Cambuur. Ik was bij Cambuur een vaste waarde, speelde ook in die wedstrijd. Helaas kwam ik er zondag bij Groningen niet in tijdens de bekerfinale. Dat is voor jezelf natuurlijk balen. Al is de vreugde groot, want het winnen van de beker als club is geweldig."