Bayern München gaat voor 17-jarig Belgisch talent: Dat klopt, ja
Tielemans naar Bayern?

Bayern München gaat voor 17-jarig Belgisch talent: "Dat klopt, ja"

06-05-2015 08:22
1

Bayern München heeft het vizier gericht op het grote talent van RSC Anderlecht, Youri Tielemans. De zeventienjarige middenvelder heeft de potentie om in het vervolg van zijn loopbaan door te stoten tot de top.

De interesse is naar buiten gebracht via Daniel Van Buyten, die na zijn loopbaan als speler onder meer aan de slag is gegaan als scout van Bayern München. "Youri heeft enorm veel talent voor zijn leeftijd. Hij heeft nog veel te leren, hij kan nog veel vooruitgang maken. Maar het is een speler die Bayern volgt, ja", zegt de oud-prof en oud-international van België in Het Laatste Nieuws.

"Omdat hij nog transfereerbaar is en een heel grote kan worden", licht Van Buyten de interesse van Bayern München toe. "Ik vergelijk hem een beetje met Schweinsteiger, die een zekere leeftijd heeft bereikt. Tielemans is een speler die op een dag voor Bayern zou kunnen spelen."

Tielemans wordt donderdag achttien jaar, wat inhoudt dat hij zelfstandig een contract kan ondertekenen. In een eerder stadium kwam hij al overeen dat hij zijn contract bij Anderlecht op 7 mei zal verlengen. De talentvolle Tielemans werd ook al gelinkt aan Atlético Madrid, Juventus, Borussia Dortmund en Chelsea.