Oud-ploeggenoten tegenover elkaar: Suarez is echt een straatvoetballer
Pepe Reina staat vanavond tegenover een oud-ploeggenoot voor wie hij veel waardering heeft

Oud-ploeggenoten tegenover elkaar: "Suarez is echt een straatvoetballer"

06-05-2015 09:38

Na een succesvol seizoen met Liverpool twee jaar geleden, vertrok doelman Pepe Reina uit Engeland. De keeper kwam via SSC Napoli terecht bij Bayern München. Luis Suarez verkaste vorig seizoen naar FC Barcelona. Vanavond staan ze tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League.

"Hij is een echte straatvoetballer en dat bedoel ik als compliment", spreekt Reina tegen The Daily Mail over de Uruguayaan. "Hij gaat altijd tot het randje om de verdedigers van de tegenstanders terug te dringen. Hij is een geboren winnaar en hij verdient het om in de halve finale van de Champions League te staan."

Reina geeft aan dat hij in hun tijd bij Liverpool tijdens trainingen altijd in het team van Suarez wilde spelen. "Zelfs op het trainingsveld gaf hij zich nooit gewonnen en wilde hij van elke bal wat maken. Bij de rest van zijn teamgenoten staat hij dan ook altijd vaak in een goed boekje. Waar hij ook is, hij zal altijd een goede relatie hebben met zijn ploeggenoten."

Reina is woensdag tweede doelman achter de Duits international Manuel Neuer. Suarez scoorde dit seizoen al zes keer voor de Catalanen in het kampioenenbal.