'Blessuremysterie' rondom Nederlander ontrafeld: 'Expres aan de kant gehouden'
Beerens wordt expres aan de kant gehouden om fit te zijn voor de laatste twee duels

'Blessuremysterie' rondom Nederlander ontrafeld: 'Expres aan de kant gehouden'

06-05-2015 10:25

Volgens de Duitse krant Bild wordt Roy Beerens expres aan de kant gehouden om op tijd fit te zijn voor de laatste duels van Hertha BSC in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. De Nederlandse vleugelspeler had mee kunnen doen tegen Bayern München en Borussia Mönchengladbach, maar werd gespaard.

Volgens de Duitse krant was het voor de oud-AZ'er mogelijk om te spelen met pijnstillers, maar werd dat niet gedaan om risico's te vermijden. De Berlijnse club hoopt op een herstelde Beerens voor de strijd tegen degradatie en wordt ook tegen Borussia Dortmund, komend weekend, nog gespaard. 

De laatste twee duels van de Berlijnse club zijn tegen Eintracht Frankfurt en Hoffenheim. De club van de 27-jarige Beerens staat maar vier punten voor op de degradatiestreep en moet zondag eerst nog uit naar Dortmund.

Frankfurt, de nummer twaalf in de Bundesliga met twee punten voorsprong op Hertha, is op 16 mei de tegenstander in Berlijn. Het laatste duel in hoogste Duitse competitie is uit bij Hoffenheim, dat met 41 punten al veilig is. Freiburg en Hannover 96 staan momenteel onder de degradatiestreep, beiden met dertig punten en spelen op de laatste speelronde nog tegen elkaar. Hertha heeft 34 punten.