Koeman dankt succes ook aan familielid: 'Hij is ook mijn beste vriend'
De broertjes Koeman boeken succes in eerste seizoen in de Premier League

Koeman dankt succes ook aan familielid: 'Hij is ook mijn beste vriend'

06-05-2015 10:45

Met een voorlopig knappe zevende plaats in de Premier League, debuteert Ronald Koeman met een goed seizoen bij Southampton. Tegen alle verwachtingen in strijden hij en zijn broer Erwin, die zijn assistent is, om Europees voetbal met een leeggeroofd team. De hoofdtrainer dankt het succes naar eigen zeggen ook aan de goede band met zijn broer.

In een interview op de website van de FIFA zegt Koeman: "Erwin is niet alleen mijn broer, maar ook mijn beste vriend. Met elkaar samenwerken maakt dit seizoen extra speciaal. Ik heb hem er niet alleen bijgehaald omdat hij familie is, maar vooral ook omdat het een goede trainer is die wat toevoegt in mijn staf."

Southampton staat momenteel zevende in de Premier League, met een punt achterstand op Tottenham Hotspur. De zevende plek geeft de Koemans misschien ook al Europees voetbal op, maar dan moet Arsenal in de finale van de FA Cup wel Aston Villa verslaan. "In het begin van het seizoen had niemand dit van ons verwacht. We werden afgeschreven als degradatiekandidaat maar nu hebben we al meer punten dan Southampton ooit haalde in de Premier League. Dat zegt genoeg."

De coach verliet in de zomer Feyenoord voor Engeland en zag meteen een aantal sleutelspelers vertrekken. Rickie Lambert, Dejan Lovren, Adam Lallana, Luke Shaw en Calum Chambers verlieten de club en Koeman moest bouwen aan een heel nieuw elftal. Hij haalde onder meer Dusan Tadic en Graziano Pellè op uit de Eredivisie en smeedde een ploeg die vriend en vijand verraste.