'Drenthe ontsnapt aan degradatie en keert met transfer terug op hoger niveau'

'Drenthe ontsnapt aan degradatie en keert met transfer terug op hoger niveau'

06-05-2015 11:41
2

Royston Drenthe slaagt er weer in om indruk te maken met zijn voetballende kwaliteiten. De middenvelder van Erciyesspor stevent met zijn club af op degradatie, maar dankzij een zomerse transfer zou Drenthe weleens kunnen ontsnappen.

Volgens het Turkse Fanatik staat Drenthe namelijk in de belangstelling van Trabzonspor. De aan de noordoostkust van Turkije gevestigde club is de huidige nummer zes van de Süper Lig en bereikte dit seizoen nog de zestiende finales in de Europa League. Napoli was toen het eindstation. 

Ersun Yanal, manager van Trabzonspor, zou een fan van Drenthe zijn en er veel aan willen doen om de Rotterdammer komende zomer in te lijven. Het contract van de 28-jarige linkspoot loopt door tot 2017, maar met het oog op de naderende degradatie lijkt een zomerse transfer wel een optie. 

Drenthe speelde dit seizoen elf wedstrijden voor Erciyesspor, hij scoorde drie keer en gaf één assist. Eerder speelde hij voor Feyenoord, Real Madrid, Hércules Alicante, Everton, Alaniya, Reading en Sheffield Wednesday.