'Schitterende transfer lonkt voor ex-Ajacied: Chelsea wil verdediger vastleggen'
Huurling bewijst zich volledig

'Schitterende transfer lonkt voor ex-Ajacied: Chelsea wil verdediger vastleggen'

06-05-2015 12:10
5

Nu Chelsea de Engelse landstitel binnen heeft, kan de club zich alvast gaan richten op volgend seizoen. De Londenaren hebben daarbij een opvallend transfertarget in gedachten, Toby Alderweireld staat namelijk op het verlanglijstje.

Het vrij betrouwbare The Guardian meldt woensdag dat Alderweireld bij Chelsea in beeld is. De 26-jarige Belg is nog eigendom van Atlético Madrid, waar de kersverse landskampioen voor 58 miljoen euro ook Antoine Griezmann wil wegplukken. 

De Spanjaarden verhuren Alderweireld dit seizoen aan Southampton, waar hij zich na een minder jaar in Spanje volledig heeft bewezen. Ronald Koeman wil de verdediger dan ook graag definitief vastleggen, maar de kans op succes lijkt klein. Tottenham Hotspur werd eveneens al met de ex-Ajacied in verband gebracht.

Naast Alderweireld, die Ajax twee jaar geleden zeven miljoen euro opleverde, is er nog een derde speler van Atlético waar Chelsea aan denkt. José Mourinho ziet namelijk ook in middenvelder Koke een geschikte kandidaat om zijn selectie verder te versterken. Daarnaast is Barcelona-aanvaller Pedro een optie.