'Voormalig AZ-smaakmaker en zeven anderen op verkooplijst van Tottenham'
Tottenham Hotspur wil selectie opschonen en hoopt op verkoop van achttal spelers

'Voormalig AZ-smaakmaker en zeven anderen op verkooplijst van Tottenham'

06-05-2015 13:04
5

Moussa Dembélé mag weg van Tottenham Hotspur. De voormalige vleugelspeler van AZ is een onderdeel van een groot reorganisatieplan bij de Londense club. De Belg staat, samen met zeven ploeggenoten op de verkooplijst van de club van trainer Mauricio Pochettino.

De 27-jarige middenvelder mag, net als Roberto Soldado, Emmanuel Adebayor, Erik Lamela, Paulinho, Vlad Chiriches, Etienne Capoue en Younes Kaboul de Spurs op het einde van het seizoen verlaten. Volgens de Engelse tabloid The Mirror wil Pochettino daar in ieder geval een nieuwe spits, nieuwe middenvelders en twee verdedigers voor terug hebben.

Tottenham heeft voor de spitspositie al een geschikte kandidaat op het oog. Callum Wilson van promovendus Bournemouth staat hoog op het lijstje om de aanvalslinie te versterken. Hij zou rond de vijftien miljoen euro moeten kosten, afgelopen seizoen scoorde de Engelsman twintig keer voor de kampioen van het Championship. Ook de namen van Kevin Wimmer (1. FC Köln), Florian Thauvin (Olympique Marseille) en Moussa Sissoko (Newcastle United) worden genoemd. 

De huidige doelpuntenproductie van de spitsen Adebayor en Soldado staat op maar zeven goals. De club staat momenteel op de zesde plaats in de Premier League en houdt hoop op Europees voetbal.