Pastoor zoekt toenadering tot PSV: 'Samenwerking zou goed zijn'
De trainer van Sparta Rotterdam hoopt dat PSV wil samenwerken

Pastoor zoekt toenadering tot PSV: 'Samenwerking zou goed zijn'

06-05-2015 13:15
12

Alex Pastoor zoekt toenadering tot landskampioen PSV. De huidige trainer van Sparta Rotterdam zou graag een samenwerking zien tussen beide ploegen. Hij wijst ook naar het verleden van veel ex-Spartanen in de selectie van de Eindhovenaren. Pastoor werkte op die manier al eerder met Excelsior en partner Feyenoord. 

"Ik vind dat een prachtig voorbeeld. Kijk naar wat Sparta allemaal heeft afgeleverd. Half PSV bestaat uit Spartanen", zegt Pastoor tegen Voetbal International. Hij doelt daarmee op spelers als Jetro WIllems, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en in het verleden Kevin Strootman. "Je zou ervoor kunnen zorgen dat het voor de grootste talenten de normale route wordt."

Voor de Rotterdamse club, dat in de Jupiler League nog in de race is voor promotie naar de Eredivisie, zou een samenwerking met PSV ook goed zijn, vindt Pastoor. "Daar loopt ook weleens een speler rond die nog niet klaar is voor het eerste elftal, maar die ze wel graag binnenboord willen houden. PSV gooit in onze vijver toch al als eerste zijn hengel uit."