Voormalig Ajax-middenvelder: 'Ruildeal met Clasie? Daar is mij niets van bekend'
Middenvelder van Newcastle heeft geen oren naar terugkeer in Eredivisie

Voormalig Ajax-middenvelder: 'Ruildeal met Clasie? Daar is mij niets van bekend'

06-05-2015 15:05
2

Vurnon Anita is met Newcastle United verwikkeld in een degradatiestrijd. De Premier League-club doet echter steeds minder beroep op de voormalige Ajax-middenvelder. Geruchten over een terugkeer naar de Eredivisie steken de kop op, maar daar heeft hij voorlopig nog geen interesse in.

Newcastle United zou namelijk interesse hebben in Jordy Clasie van Feyenoord en daarvoor Anita willen aanbieden in een ruildeal. Voetbal International vroeg hem naar die mogelijkheid. "Daar is mij niets van bekend. Regelmatig spelen was mijn eerste doel. Nu wil ik graag met Newcastle in de Premier League blijven. Na dit seizoen loopt mijn contract nog twee jaar door. Ik ben hier gelukkig, in principe ga ik niet weg."

De voorsprong van Newcastle op de degradatiestreep is nog maar twee punten, met nog drie duels te gaan. Hij geeft in hetzelfde interview aan dat hij nu pas beseft wat hij mist in Nederland. Anita: "Het is niet zo dat ik terug wil of dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt, maar ik weet wel wat ik daar had. En dat was iets goeds."