Turan verbaast zich over scheidsrechter bij Juve-Real: 'Ik kreeg hier rood voor'
Real-verdediger ontliep een rode kaart in de halve finale tegen Juventus

Turan verbaast zich over scheidsrechter bij Juve-Real: 'Ik kreeg hier rood voor'

06-05-2015 15:24
2

Arda Turan is niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Martin Atkinson tijdens de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus. Volgens de Turks international had de Spaanse verdediger Dani Carvajal eraf gemoeten met twee keer geel.

De aanvaller van Atlético Madrid vond het opmerkelijk dat de Engelsman geen rood gaf aan rechtsback Carvajal, terwijl de Turk voor vergelijkbare overtredingen wel rood kreeg in de kwartfinale tegen de stadgenoot, toen was Felix Brych de arbiter. Op Twitter ventileerde Turan zijn mening door te schrijven: 'Grappig toch dat de regels bij de ene scheidsrechter iets anders betekenen dan bij de ander. Ik kreeg wel twee keer geel, terwijl Carvajal die niet kreeg.'

Carvajal veroorzaakte dinsdagavond een strafschop toen hij de Argentijnse aanvaller Carlos Tevez vloerde in het zestienmetergebied. Atkinson gaf de Spanjaard daarvoor geen tweede gele kaart, waardoor Real Madrid de wedstrijd gewoon met elf man kon eindigen. Overigens hielp dat niet, want Tevez benutte de toegekende strafschop en zorgde voor de 2-1 overwinning van Juventus op Real.