'John maakt ruimte in Portugese kleedkamer voor probleemkind PSV'
Belg in beeld

'John maakt ruimte in Portugese kleedkamer voor probleemkind PSV'

06-05-2015 16:00
5

De jacht op Zakaria Bakkali wordt steeds heviger. Na Valencia heeft nu ook Benfica een persoonlijk akkoord bereikt met het probleemkind van PSV.

Dat meldt het Portugese Record woensdag. Bakkali speelde al bijna anderhalf jaar geen wedstrijd meer voor PSV, maar wordt begeerd door veel clubs uit de Europese subtop. Benfica en Valencia lijken de komende dagen uit te gaan vechten wie zich vanaf de zomer de nieuwe club van de negentienjarige aanvaller mag noemen.

Het is niet duidelijk onder welke voorwaarden Bakkali precies akkoord is gegaan met de voorstellen uit Portugal. Wel is het waarschijnlijk dat hij wordt opgepikt als goedkope vervanger van enkelvoudig Oranje-international Ola John, die voor twintig miljoen euro mag vertrekken.

Bakkali heeft een aflopend contract en is dus transfervrij. PSV probeerde in het verleden meerdere keren de verbintenis van de jonge Belg open te breken, maar telkens werden afspraken niet nagekomen en kwam het kamp-Bakkali met nieuwe eisen. De Eindhovense club verbrak uiteindelijk alle banden. Hij traint dit seizoen bij Jong PSV.