Feyenoord geeft regie uit handen na menselijk drama rond Lodewijks
"Hij heeft bewezen dat hij daaraan op een goede manier invulling geeft"

Feyenoord geeft regie uit handen na menselijk drama rond Lodewijks

06-05-2015 16:32

Feyenoord legt de regie voor een terugkeer volledig in handen van Patrick Lodewijks. De vrouw van de keeperstrainer overleed vorige week bij een verkeersongeluk.

Lodewijks zit sindsdien thuis en komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer terug. Hij krijgt de tijd om het verlies van zijn vrouw te verwerken. In de tussentijd neemt derde doelman Ronald Graafland de honneurs waar. "Ronald doet dat al als Patrick weg is met het Nederlands elftal", zegt Fred Rutten tegen Voetbal International.

"Patrick traint de keepers van Oranje en is dan gedurende zo'n periode niet bij Feyenoord aanwezig. Ronald heeft bewezen dat hij daaraan op een goede manier invulling geeft. Hij zal dus de keepers trainen totdat Patrick weer terug is", vervolgt de Feyenoord-trainer, die nog niet weet wanneer Lodewijks terug is.

"Wanneer dat zal zijn, is helemaal aan hem. Ik heb tegen Patrick gezegd dat hij maar moet kijken. Hij krijgt alle ruimte van de club." Rutten sprak eerder op de woensdag al over de rouwverwerking in De Kuip. De twee trainingen van woensdag en donderdag zijn geannuleerd.