Zes keer vertrokken bij Utrecht: 'Geen gelukkig huwelijk, dat kun je stellen'
"De ene Parijse revolutie na de andere"

Zes keer vertrokken bij Utrecht: 'Geen gelukkig huwelijk, dat kun je stellen'

06-05-2015 18:36
1

Harry van den Ham vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht. Het is in totaal al de zesde keer dat de trainer de deur in de Domstad achter zich sluit, maar van wrok is geen sprake.

Utrecht en Van den Ham kwamen woensdag tot de conclusie dat het beter was om het doorlopende contract te ontbinden. Door het vertrek van Robby Alflen, de aanstelling en Erik ten Hag en de naderende komst van Jean-Paul de Jong zou de rol van de ervaren trainer flink veranderen. In plaats van mentor zou hij puur assistent worden.

"Daar voel ik me te veel hoofdtrainer voor", zegt Van den Ham in gesprek met Voetbal International. En dus vertrekt de zestigjarige coach voor de derde keer als assistent bij Utrecht. "Je kunt gerust stellen dat FC Utrecht en Harry van den Ham geen gelukkig huwelijk vormen. Ook als speler ben ik namelijk al drie keer bij de club teruggekomen. Het is dus al de zesde keer dat ik hier vertrek. Jammer, want ook aan Frans van Seumeren bewaar ik goede herinneringen, een echt mensenmens."

Van den Ham maakte aanvankelijk deel uit van een driejarig contract. Utrecht zou met aantrekkelijk voetbal weer de top moeten bestormen. Die tijd kreeg de technische staf niet. "Nee, daar verbaas ik me niet over. Sinds de oprichting in 1970 is het bij FC Utrecht de ene Parijse revolutie na de andere. Maar het blijft voor mij als Utrechter mijn club, met fantastische mensen."