Goed nieuws voor Heerenveen: geïnteresseerde club kiest voor andere optie
"Hij is snel en gevaarlijk"

Goed nieuws voor Heerenveen: geïnteresseerde club kiest voor andere optie

06-05-2015 19:49
1

SC Heerenveen kan voor even opgelucht ademhalen. Werder Bremen heeft Anthony Ujah vastgelegd voor volgend seizoen en laat Mark Uth dus links liggen.

De club uit Noord-Duitsland was geïnteresseerd in de clubtopscorer van Heerenveen, maar koos woensdag voor Ujah. De 24-jarige spits komt voor een onbekend bedrag over van 1. FC Köln. Hij was dit seizoen goed voor tien goals in de Bundesliga en is international van Nigeria.

"We hebben hem de laatste maanden intensief bekeken, om zo een goed en volledig plaatje te krijgen", legt Thomas Eichin, sportief directeur van Werder Bremen, uit. "Hij is een snelle en gevaarlijke spits, die zich hier verder kan ontwikkelen."

De keuze voor Ujah is goed nieuws voor Heerenveen. De Friese club lijkt voorlopig niet te hoeven vrezen voor een vertrek van Uth, wiens aflopende contract onlangs met een jaar werd verlengd. Helemaal vrij van zorgen is Heerenveen nog niet: ook clubs als Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf en Köln jagen nog op de spits.