Ajax krijgt eindelijk 'biefstuk' voorgeschoteld: 'Dat ontbrak, zo zie ik het'
"Teveel van hetzelfde"

Ajax krijgt eindelijk 'biefstuk' voorgeschoteld: 'Dat ontbrak, zo zie ik het'

06-05-2015 19:58
4

Ajax heeft een goede zet gedaan door Nemanja Gudelj aan te trekken. Dat oordeelt Arno Vermeulen, die de aanvoerder van AZ vergelijkt met een 'biefstuk'.

"Hij heeft power, duelkracht en is een geweldige schutter. Gudelj is bovendien een echte winnaar, een Serviër met temperament", somt Vermeulen op in gesprek met de NOS. "Zo'n type speler ontbrak dit jaar bij Ajax. Het was teveel van hetzelfde. Als je in een supermarkt veel vegetarische producten verkoopt, is het voor de mensen die biefstuk willen prettig als dat er ook is. Zo zie ik het."

Frank de Boer krijgt door de komst van Gudelj in de zomer wel te maken met een luxeprobleem, met tal van gegadigden voor het middenveld én eventueel Rafael van der Vaart. "Je hebt naast Gudelj ook Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Lasse Schöne, Riechedly Bazoer, Thulani Serero en Lucas Andersen. En er zijn maar drie plaatsen. En de eigen jeugdtalenten, waar Ajax zo hoog op inzet, die zullen flink moeten knokken."

De NOS-commentator heeft wel een idee hoe de Ajax-trainer het middenveld in zou kunnen vullen. "Ik denk dat Klaassen en Gudelj als ze fit zijn altijd spelen. Sinkgraven en Bazoer komen in aanmerking voor de derde plek. Serero is er voor de breedte en Schöne wordt dit seizoen al niet als middenvelder gebruikt. Volgend jaar dan waarschijnlijk ook niet. Andersen moet verhuurd worden. Die moet doorgroeien en zich ontwikkelen."