LIVE-discussie: negen wereldkampioenen aan aftrap wedstrijd van het jaar
Duel gespeeld in Camp Nou

LIVE-discussie: negen wereldkampioenen aan aftrap wedstrijd van het jaar

06-05-2015 20:10
15

Bayern München treedt woensdagavond met aanvaller Robert Lewandowski aan in het heenduel met FC Barcelona in de halve finales van de Champions League.

De Poolse spits is nog niet hersteld van een kaak- en neusbreuk die hij vorige week in de bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund opliep. Met een beschermend masker mag hij het avontuur in Camp Nou toch aangaan, met Thomas Müller als mede-aanvaller.

De aanvallend ingestelde middenvelder Mario Götze begint op de bank. Bayern lijkt daardoor iets behoudender dan anders van start te gaan, met ook 'breker' Bastian Schweinsteiger op het versterkte middenveld. Bayern mist door blessures nogal wat belangrijke spelers, onder wie de aanvallers Arjen Robben en Franck Ribéry.

Voor coach Pep Guardiola is het een speciale wedstrijd in Camp Nou. De 44-jarige Spanjaard begon ooit als ballenjongen in het stadion van Barcelona en fungeerde later als aanvoerder en coach van de hoofdmacht. Met Barça won hij als trainer tussen 2008 en 2012 liefst veertien hoofdprijzen. Daarmee is hij de succesvolste coach die ooit bij de Catalaanse topclub heeft gewerkt.

Bij Barcelona ontbreekt alleen de geblesseerde verdediger Jérémy Mathieu. De Belg Thomas Vermaelen zit voor de eerste keer sinds zijn overstap van Arsenal vorig jaar zomer bij de wedstrijdselectie. De oud-Ajacied, eindelijk hersteld van een dijbeenblessure, begint op de bank. Lionel Messi speelt bij Barcelona zijn honderdste wedstrijd in Europees verband (97 duels in Champions League, drie in Europese Super Cup).

De opstellingen:

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Iniesta, Rakitic; Messi, Suarez, Neymar.

Bayern München: Neuer: Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Alonso, Schweinsteiger, Lahm, Thiago, Müller; Lewandowski.

Wat gaat het worden? Discussieer mee in het reactiesysteem!