'Eto'o doet clubleiding merkwaardig voorstel; Ten Cate als rechterhand'
Opmerkelijk bericht uit Italië

'Eto'o doet clubleiding merkwaardig voorstel; Ten Cate als rechterhand'

06-05-2015 20:55
1

Een minstens zo interessant als merkwaardig verhaal uit Italië: Samuel Eto'o zou bij de clubleiding van Sampdoria hebben voorgesteld om komend seizoen aan de slag te gaan in een dubbelrol als speler-trainer. Henk ten Cate moet in die situatie zijn rechterhand worden.

Sky Italia schrijft dat de 34-jarige Eto'o, die in januari 2015 de overstap maakte van Everton naar Sampdoria, ambitieuze plannen heeft nu het er naar uitziet dat trainer Sinisa Mihajlovic aan het einde van het seizoen vertrekt bij de club uit Genua. De Kameroener ziet voor zichzelf wel een rol weggelegd als speler én manager van de Serie A-ploeg.

Omdat Eto'o niet over de vereiste trainerspapieren beschikt en dus officieel niet benoemd mag worden als hoofdtrainer, heeft de aanvaller voorgesteld om Henk ten Cate aan te stellen als zijn rechterhand. De Amsterdammer zou in de media en langs de lijn dan optreden als eindverantwoordelijke, terwijl Eto'o in de kleedkamer de orders uitdeelt en de tactiek bepaalt. 

Eto'o en Ten Cate werkten eerder succesvol samen bij Barcelona, in de hoedanigheid van speler en assistent-trainer. De inmiddels zestigjarige oefenmeester was verder onder meer actief bij Chelsea en Ajax en zit momenteel zonder club.