'Ga maar na: in vijf jaar zijn hier twaalf trainers ontslagen. Ik zit er nog'
Nederlander in de race voor Europees ticket

'Ga maar na: in vijf jaar zijn hier twaalf trainers ontslagen. Ik zit er nog'

06-05-2015 21:06
1

Het zijn mooie tijden voor André Paus op Cyprus. De Nederlandse trainer heeft sinds dit seizoen Anorthosis Famagusta onder zijn hoede en hoopt zich met zijn ploeg te kwalificeren voor Europees voetbal.

Paus heeft zich met Anorthosis geplaatst voor de kampioenspoule, door bij de bovenste zes clubs te eindigen in de reguliere competitie. Een Europees ticket behoort dus nog tot de mogelijkheden, vertelt hij aan TC/Tubantia. "In die kampioenspoule staan we nu op drie wedstrijden voor het einde op de vijfde plaats, maar het zit heel dicht bij elkaar. Je speelt alleen tegen concurrenten en dus zijn het allemaal zespuntenwedstrijden."

Het gaat er vaak hectisch aan toe op Cyprus, weet ook Paus. Trainers zijn vaak niets anders dan wegwerpartikelen. "Ga maar na: de laatste vijf jaar zijn hier twaalf trainers ontslagen. Ik zit er nog. Het zijn mooie avonturen in warme landen."

De 49-jarige oefenmeester heeft de optie om zijn verblijf op Cyprus na dit seizoen met twee jaar te verlengen. Voorlopig stelt hij de beslissing over zijn toekomst uit. "Daar ben ik nog niet over uit en ik ga er verder niets over zeggen."