Groningen schudt op grondvesten: 'En komend seizoen laten we heel Europa beven'
Bekerwinnaar groots gehuldigd in eigen stad

Groningen schudt op grondvesten: 'En komend seizoen laten we heel Europa beven'

06-05-2015 21:34
3

FC Groningen veroverde afgelopen zondag de eerste hoofdprijs in de clubhistorie. De bekerfinale tegen FC Zwolle werd met 2-0 gewonnen. Het volksfeest dat na het binnenhalen van de KNVB-beker losbarstte, werd woensdagavond nog eens dunnetjes overgedaan met een grootse huldiging.

De selectie van FC Groningen streek na een rit op een open bus door de stad aan het begin van de avond neer in het Groninger Stadspark. Een grote menigte onthaalde de bekerwinnaars. Spelers en staf werden één voor één naar voren geroepen en toonden de trofee aan tienduizenden mensen.

Wedden

Meer odds

FC Groningen-directeur Hans Nijland werd door de burgermeester van Groningen bekroond met een Erepenning van de Gemeente Groningen, liet weten een trots man te zijn en keek optimisch vooruit naar het Europese avontuur dat de Groningse club komend seizoen tegemoet gaat. Op Twitter beloofde Nijland dat zijn club ook buiten de landsgrenzen van zich zal laten horen. 'Afgelopen zondag hebben we De Kuip doen beven. Komend seizoen laten we heel Europa beven.'