'Slagingskans Ajax nihil: aanvaller voerde al gesprek met Dortmund'
Talent begeerd door hele rits aan clubs

'Slagingskans Ajax nihil: aanvaller voerde al gesprek met Dortmund'

06-05-2015 21:44

De kans is klein dat Marc Overmars de strijd om Obbi Oulare in zijn voordeel gaat beslissen. Tal van clubs hebben veel betere papieren dan Ajax.

Oulare wil aan de slag in een Europese topcompetitie en daar hoort de Eredivisie niet bij. Borussia Dortmund sprak bovendien al met de negentienjarige spits van Club Brugge, meldt Bild. Oulare en Thomas Tuchel, de in de zomer Jürgen Klopp opvolgt als trainer van de Duitsers, voerden deze week een oriënterend gesprek.

Dortmund versterkte zich vorig jaar al met twee aanvallers: Ciro Immobile en Adrian Ramos. Het duo kan de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en mede door hun gebrekkige bijdrage kent de ploeg een seizoen om snel te vergeten. Met de komst Oulare moeten betere tijden worden ingeluid.

De nummer negen van de Bundesliga is echter niet de enige gegadigde. Everton en Tottenham Hotspur wagen waarschijnlijk binnenkort een nieuwe kans voor Oulare, terwijl Ajax dus ook nog hoop koestert. De Amsterdammers bekeken vorige week maar liefst zeven aanvallers, onder wie ook Oscar Cardozo.