Laatste strohalm tegen Feyenoord: 'Helaas zitten we nu in deze situatie'
Vitesse-trainer weet wat zijn ploeg te doen staat

Laatste strohalm tegen Feyenoord: 'Helaas zitten we nu in deze situatie'

06-05-2015 22:26

Het wordt komend weekend erop of eronder voor Vitesse in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers hebben met nog twee duels te gaan een achterstand van vijf punten op Feyenoord en nemen het zondag in De Kuip op tegen de club uit Rotterdam.

Vitesse-trainer Peter Bosz beseft maar al te goed dat dit de laatste kans is voor zijn elftal om nog kans te maken op de derde plaats – en dus op directe deelname aan de voorronde van de Europa League. "Het zou geweldig zijn als je Europees voetbal haalt", tekent Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. "Helaas hebben we ons in een situatie gemanoeuvreerd waarbij je afhankelijk bent van anderen."

Na de confrontatie met Feyenoord neemt Vitesse het een week later op tegen FC Utrecht. Eindigen op de derde plaats zou een evenaring van het clubrecord van Vitesse betekenen, maar daar is Bosz niet mee bezig. "Daar kijk ik niet zo naar. Het maximale wat wij kunnen doen, is twee wedstrijden winnen. En ik word sowieso liever derde dan vierde of vijfde. Dat staat mooier."