Waarschuwing voor Ajax: Naar een grote club in Spanje of Engeland
"Dat is, naast Nemanja, de enige"

Waarschuwing voor Ajax: "Naar een grote club in Spanje of Engeland"

06-05-2015 23:22
2

Ajax moet genieten van de momenten die het heeft met Nemanja Gudelj, want de 23-jarige Serviër blijft niet lang in Amsterdam. Dat denkt Jeffrey van As.

Van As liet Gudelj zijn eerste profcontract bij NAC tekenen en dat stemt de technisch directeur van toen trots. "Het is nu heel makkelijk om te zeggen dat Neno een topper is. Dat ziet iedereen. Maar ik weet nog dat in 2010 lang niet iedereen binnen NAC overtuigd was van de capaciteiten van Nemanja", vertelt hij aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Men vond hem alleen fysiek en mentaal sterk. Moet je nu eens zien. Fysiek is hij er alleen maar sterker op geworden, maar ook qua positiespel en scorend vermogen heeft hij zich gigantisch ontwikkeld. Welke middenvelder maakt tien doelpunten in een seizoen? Ja, Georginio Wijnaldum. Dat is, naast Nemanja, de enige."

Van As denkt daarom dat Ajax zeker niet het eindstation is voor Gudelj, die woensdag zijn krabbel zette onder een vijfjarig Ajax-contract. "Geloof me, met zijn mentaliteit blijft hij zich ook de komende jaren nog geweldig doorontwikkelen. Ajax heeft met hem goud in handen. Neno maakt over één of twee jaar de overstap naar een grote club in de Premier League of Primera Division."