'Naam van De Boer valt toch weer in Engeland: geplaagde club ruikt kansen'
Nieuws van The Guardian

'Naam van De Boer valt toch weer in Engeland: geplaagde club ruikt kansen'

07-05-2015 00:00
9

Frank de Boer wordt in Engeland opnieuw gelinkt aan Newcastle United. De Premier League-club is op zoek naar een nieuwe manager.

Newcastle nam in januari afscheid van Alan Pardew en informeerde toen al naar de Ajax-trainer. De Boer voelde niets voor een tussentijds vertrek en gaf even later aan dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat in Amsterdam. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian is hij echter opnieuw in beeld.

De Boer staat bovenaan het verlanglijstje, dat verder bestaat uit Davy Moyes en Michael Laudrup. Eén van de drie moet John Carver opvolgen. Newcastle is onder de interim-trainer bezig aan een vrije val en is in de laatste fase van het seizoen nog maar twee punten verwijderd van de degradatiezone.

In eerste instantie leek Steve McClaren het stokje over te nemen, maar de oud-trainer van FC Twente wil het seizoen afmaken bij Derby County en lijkt ook weinig trek te hebben in een zomerse overstap. Ook om die reden is De Boer weer in beeld.

Newcastle kan hem een riant jaarsalaris van boven de miljoen garanderen. De club van Tim Krul, Daryl Janmaat én oud-Ajacieden Vurnon Anita en Siem de Jong acht zich bovendien kansrijker dan een paar maanden geleden, omdat de populariteit van De Boer flink gedaald is in de Arena.