Ten Cate bevestigt: sensationele samenwerking met oude bekende mogelijk
Nederlander naar voren geschoven

Ten Cate bevestigt: sensationele samenwerking met oude bekende mogelijk

07-05-2015 00:14

Henk ten Cate zat twee jaar geleden voor het laatst op de bank, maar de kans is aanwezig dat de zestigjarige trainer zijn carrière nieuw leven inblaast. Dat bevestigde hij woensdagavond bij Sport1.

Ten Cate is kandidaat om aan de slag te gaan bij Sampdoria. De Italiaanse club neemt na dit seizoen waarschijnlijk afscheid van Sinisa Mihajlovic, waardoor er een vacature ontstaat in Genua. Samuel Eto'o heeft zichzelf naar voren geschoven om de rol van speler/coach op zich te nemen, maar de spits uit Kameroen beschikt niet over de juiste papieren.

Hij heeft daarom contact opgenomen met Ten Cate, bevestigde de Nederlander in de tv-uitzending rond de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Bayern München (3-0). Massimo Ferrero, de excentrieke voorzitter van Sampdoria, ziet de constructie wel zitten.

Ten Cate stond twee jaar geleden Sparta Rotterdam pro-deo bij in een poging de club naar de Eredivisie te loodsen. Dat mislukte, waarop hij zijn trainersloopbaan leek te beëindigen. Eto'o heeft hem nu op andere gedachten gebracht.

De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij FC Barcelona (2004-2006), waar de Amsterdammer assistent was van Frank Rijkaard. In het verleden werkte de Amsterdammer ook bij clubs als Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Vitesse, NAC Breda, Ajax, Chelsea en Panathinaikos.