Guardiola met staart tussen de benen weg uit Camp Nou: Nogal wat problemen
"Daarmee hebben we het Barcelona te gemakkelijk gemaakt"

Guardiola met staart tussen de benen weg uit Camp Nou: "Nogal wat problemen"

07-05-2015 00:25
3

Hij begon met slechts drie verdedigers, maar merkte al snel dat daarmee het swingende Barcelona niet te controleren viel. Met een versterkte defensie zag trainer Pep Guardiola zijn ploeg Bayern München lang stand houden. 

In het laatste kwartier ging de Duitse kampioen alsnog zwaar onderuit: 3-0. De return in de halve finales van de Champions League is komende dinsdag. "Ik kan en wil niemand iets verwijten", liet Guardiola (ex-Barcelona) na de gevoelige nederlaag weten.

"We hebben dit seizoen met nogal wat problemen te kampen", doelde hij onder meer op de golf van blessures. "Het was heel jammer dat het eerste doelpunt viel. Tot die treffer hadden we het duel goed onder controle. Na 1-0 raakten we de controle kwijt. Maar die derde treffer in de extra tijd deed het meeste pijn. Een achterstand van 1-0 of 2-0 kun je nog goedmaken, maar 3-0 wordt wel heel erg moeilijk."

Aanvoerder Philipp Lahm van Bayern München sprak na de mislukte uitwedstrijd van een bittere nederlaag. "We hebben onszelf in de slotfase drie keer laten wegcounteren. Daarmee hebben we het Barcelona te gemakkelijk gemaakt", verzuchtte de routinier van de Duitse kampioen.

Thomas Müller hield voor de return volgende week dinsdag in München de moed erin. "Wij zijn Bayern, we houden het hoofd altijd omhoog. Het was een zware avond, maar ik denk niet dat we een nederlaag van 3-0 hadden verdiend."