'Jacht op Depay gaat beslissende fase in door move van Van Gaal en United'
Grootmacht meldt zich officieel

'Jacht op Depay gaat beslissende fase in door move van Van Gaal en United'

07-05-2015 00:32
2

Manchester United hield zich lang op de vlakte, maar Memphis Depay staat inmiddels ook in de concrete belangstelling van die club. Louis van Gaal heeft zich officieel gemeld bij PSV.

Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagavond. Manchester United maakt werk van de komst van Depay, die ook wordt begeerd door Liverpool en naar verluidt Paris Saint-Germain. De topscorer van PSV en de Eredivisie (21 doelpunten) heeft inmiddels een gesprek met Manchester United achter de rug.

De concrete interesse van de Engelse grootmacht kan volgens de ochtendkrant een beslissend signaal zijn voor Depay. De 21-jarige aanvaller zou neigen naar een hereniging met Van Gaal, met wie hij succesvol samenwerkte bij het Nederlands elftal. Hij scoorde twee keer op het WK in Brazilië. De strijd om Depay lijkt door de move van United een beslissende fase in te gaan.

De Oranje-international is vanaf 25 miljoen euro beschikbaar. PSV laat Depay en zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma eerst onderhandelen met geïnteresseerde clubs en zodra er een akkoord ligt zal de Eindhovense kampioen zelf ook in onderhandeling treden. Manchester United heeft een dikke portemonnee en dus geen moeite met de vraagprijs. Van Gaal wil zijn selectie versterken met gearriveerde vedetten, maar kijkt ook naar potentiële toppers als Depay.